Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

2/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Löysimme arkiston kätköistä oheisen vanhan vesilaitoksen tiedotteen ja siihen liittyvän lähetteen. Lähetteen perusteella tiedote on tehty 1960-luvulla.

Tiedotteen lähetteessä oli teksti: Vaikka vesilaitos ei ota kantaa maailmanpoliittisiin asioihin, niin siitä huolimatta: SORMET IRTI HANOISTA.

Mihinköhän tämä voisi liittyä?

Tiedote on alkujaan kannanotto Vietnamin sotaan. Teksti on esitetty alun perin bande-rollissa mielenosoituksessa Vietnamin sotaa vastaan. Eläkkeellä jo oleva Kuopion Veden työntekijä kertoo, että kuopiolainen vesijohtoliike oli saanut banderollin käsiinsä ja lähettänyt sen kaupungin vesilaitoksen silloiselle johtajalle. Vesilaitos teki banderollista oman version, jota ei tiettävästi kuitenkaan koskaan kenellekään asiakkaalle lähetetty, koska vesilaitos ei lähetteen mukaan silloinkaan ottanut kantaa maailmanpoliittisiin asioihin.

pisaroita kansi 2 2020

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa