Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

2/2019

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Kuopion Vesi ja Siilinjärven vesilaitos mahdollisesti yhdeksi yhtiöksi

Kuopion Veden ja Siilinjärven vesilaitoksen yhtiöittämistä kunnalliseksi osakeyhtiöksi on harkittu molemmissa kunnissa vuodesta 2016 alkaen. Valtuustot tekevät asiasta päätöksen toukokuussa.

– Yhteistyötä meidän ja Siilinjärven vesilaitoksen välillä on ollut jo pitkään. Esimerkiksi Maaningan alueen jätevedet puhdistetaan Siilinjärven jätevedenpuhdistamolla, kertoo toimitusjohtaja Kirsi Laamanen.

Tällä hetkellä molemmat laitokset rahoittavat oman toimintansa asiakkailta perittävillä maksuilla.

– Periaate ei muuttuisi jatkossakaan. Olisimme Kuopion ja Siilinjärven yhdessä omistama kunnallinen osakeyhtiö. Perustettavasta yhtiöstä Kuopio omistaisi 84 % ja Siilinjärvi 16 %.

Asiakkaille muutos ei tarkoittaisi käytännössä mitään. Hinnat eivät nouse yhtiöittämisen vuoksi ja palvelu jatkuu entisenlaisena. Alueellisesti vesihuollon varmuus paranisi.

– Meidän toimintaamme tulisi tietenkin organisatorisia muutoksia. Päätöksenteko varmasti nopeutuisi, koska toimisimme osakeyhtiölain mukaan, Laamanen kertoo.

Jos yhtiöittäminen toteutetaan, se astuu voimaan 1.1.2020.

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa